Andrev Walden får Sommarpriset 2024

Bokklubben beslutade vid  sammanträde den 16 juni 2024 att Sommarpriset 2024 tilldelas Andrev Walden för sin debutroman Jävla Karlar med motiveringen:

”Andrev Waldens Jävla Karlar är grym och bedrövande. Språket, humorn och underfundiga iakttagelser dämpar mörkret, gör våldet uthärdligt och gripbart. Närvaron är total. Pojkbok, manlighetsresa, uppväxtskildring och svenskt åttiotal. Allt i ett.”

Sommarpriset delas ut av De Fyras Bokklubb sedan 2016. Priset tilldelas årligen en svensk författare, företrädesvis en debutant, för att främja ökat läsande genom att stötta en författare som skriver högkvalitativ, fängslande och tankeväckande litteratur.  Prissumman är på 10 000 kronor.

Andrev Walden

Andrev Walden, född 14 maj 1976 i Mariefred, är en svensk författare och journalist. Han skriver för Dagens Nyheter. Walden tilldelades Augustpriset 2023 för sin romandebut Jävla karlar, som också blev det årets bäst säljande svenska roman.

Jävla Karlar är vild berättelse om att växa upp i spillrorna av 68-rörelsen, om mammor som står under köksfläkten och säger jävla karlar, om hur kärlek börjar och slutar, om en skalperad hamster men framför allt om män. Man hinner lära sig en del om denna besynnerliga art när man har sju pappor på sju år.

Välkommen att kontakta Stephanie Smolak vid Polaris förlag för mer information, pressmaterial eller intervjuförfrågningar: stephanie.smolak@jppol.se

Pressrelease: https://mynewsdesk.com/se/polaris/news/andrev-walden-tilldelas-sommarpriset-489234

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *